Harriet Westerdijk

Portefeuille raadslid Westerdijk

  • volksgezondheid
  • ouderen
  • gehandicapten
  • Wmo
  • vrijwilligerswerk
  • werk en inkomen
  • sociale werkvoorziening
  • welzijnsbeleid en -organisatie
  • economie en werkgelegenheid
  • winkelcentra

Voorstellen

Ik ben Harriët Westerdijk, 29 jaar uit Capelle aan den IJssel. Opgeleid als bedrijfsjurist hier aan de Erasmus Universiteit. Maar opgegroeid in een ondernemersgezin. Passie, ambitie en een ongekende drive om het bedrijf voort te zetten deden mij besluiten ondernemer te worden.  Samen met mijn broer hebben wij de dameskledingwinkel Harriët’s, in het Alexandrium. Een winkel is dynamisch en brengt elke dag wat anders. Zo loop je vaak tegen wetten en regels aan waarvan politici geen notie hebben, maar voor een ondernemer in de praktijk grote gevolgen kunnen hebben. Als zelfstandig onderneemster hecht ik namelijk veel waarde aan de vrijheid om te kunnen ondernemen, tegelijkertijd is het voor mij belangrijk om dit op een maatschappelijk verantwoorde wijze te doen.

Niet toekijken maar aanpakken
 

Na actief te zijn geweest binnen verschillende commissies bij de jonge liberalen van de JOVD Rijnmond en verschillende campagnes te hebben gevoerd met de VVD, is bij mij de interesse voor lokale politiek gegroeid. Wanneer je van huis uit VVD’er bent, dan weet je: niet toekijken, maar aanpakken. Daarom heb ik mij kandidaat gesteld en ben ik afgelopen 19 maart verkozen tot gemeenteraadslid voor de VVD Capelle aan den IJssel.

Mijn passie binnen de politiek ligt op het gebied van sociale zaken en economie. Als ondernemer heb ik ervaren dat wanneer je mensen kansen bied om aan het werk te komen, ze opbloeien. Als raadslid wil ik er dan ook graag aan bijdragen dat zowel jongeren als ouderen uit het sociaal isolement gehaald kunnen worden. Eigen kracht en eigen verantwoordelijkheid voor de burger staat voor mij centraal.  Wie kan werken werkt en uitkeringen zijn tijdelijk. Wie nog niet kan werken, kan rekenen op hulp van de overheid. 

Capelse politiek meer naar de burgers

Als lid van de VVD die van oudsher op de centen past, ben ik er trots op dat de gemeente Capelle aan den IJssel haar financiën goed op orde heeft. Dat moet zo blijven. Geen lastenverzwaring voor Capellenaren. Wel zou ik als nieuw raadslid graag zien dat de Capelse politiek meer naar de burgers toekomt. Een van mijn voorbeelden John F. Kennedy zei: “Ask not what your country can do for you, ask what you can do for your country.” Graag wil ik voor u als raadslid de schakel tussen de burgers en de gemeente zijn. Op deze manier wil ik de komende vier jaar samen met u een nieuwe stap vooruitzetten voor ons Capelle.