Harriet Westerdijk

Harriët Westerdijk werd in 1984 geboren in Rotterdam. Ze is opgegroeid en woont in Capelle aan den IJssel. Harriët heeft rechten gestudeerd aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Sinds 2014 is zij raadslid voor de Capelse VVD, daarnaast is zij ondernemer in de dameskledingbranche.

Harriët, wat wil je bereiken als gemeenteraadslid?

Als er een ding is wat mij drijft, is het verschil maken voor de mensen om mij heen. In de Capelse politiek kun je het verschil maken door de zorgen en problemen in onze wijken samen aan te pakken. Daarom ben ik lijsttrekker van de Capelse VVD; om te luisteren naar wat de Capellenaren bezighoudt en de problemen die ze zien samen aan te pakken. Dit betekent mouwen opstropen en gewoon doen! Mensen moeten niet alleen in de krant lezen dat het beter gaat, maar dat ook voelen. Waar de economie aantrekt en in Capelle voldoende banen zijn, kunnen we als gemeente bijvoorbeeld samen met lokale bedrijven nieuwe kansen creëren voor ouderen en via het onderwijs voor de Capelse jongeren.  

Wat betekent vrijheid voor jou?

Vrijheid betekent voor mij onafhankelijkheid. In Nederland hebben we de mogelijkheid om ons leven in te richten zoals wij dat zelf willen. Dit is helaas nog niet overal mogelijk. Voor mij is het heel belangrijk dat mensen vrijheid niet als iets vanzelfsprekends zien. We moeten onze vrijheid koesteren, ook voor volgende generaties. 

Wat zijn je goede en slechte eigenschappen?

Ik ben heel pragmatisch ingesteld; als ondernemer wil je vooral dingen doen. Daarbij ben ik een doorzetter. Dit heeft als nadeel dat ik soms dingen niet snel aan anderen overlaat. De afgelopen 4 jaar als raadslid heeft mij geleerd dat - hoewel soms dingen alleen aanpakken sneller gaat - door samen met anderen een oplossing te bedenken je vaak verder komt.  

Hoe ziet jouw vrije tijd eruit?

Mijn vrije tijd besteed ik graag met vrienden, familie en mijn kleine lieve hondje. Watersport is echt mijn uitlaatklep; varen op de IJssel en roeien op de Rotte en de Maas.